Nastere acasa
In urma cu secole, nasterea acasa era un lucru complet normal. Totusi, incepand cu anii 1900, femeile au inceput sa opteze pentru a naste la spital. Pe masura ce s-au facut progrese in medicina, tehnologia actuala a permis gravidelor sa reinceapa sa exploreze idea de nastere acasa. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul moaselor, daca sarcina a fost una sanatoasa si prezinta un risc mic.
Din pacate, nu este indicat sa nasti acasa daca ai diabet, daca ai hipertensiune arteriala cronica sau ai un istoric de nastere prematura. Nasterea acasa este o optiune daca doresti sa eviti epiziotomia, operatiile de cezariana sau daca vrei sa fii inconjurata de familie.
Nastere acasa – o optiune pentru mine?
Pentru unele gravide, ideea de a naste intr-un spital nu este una atractiva. In special daca ele au avut in trecut experiente neplacute legate de acest lucru. Daca relatarile prietenelor legate de saloanele murdare si asistentele nepoliticoase le sperie, atunci vor opta pentru o nastere acasa. Aceasta decizie li se va parea mult mai fireasca, in comparatie.
Totusi, dincolo de povestile frumoase legate de nasterea acasa, exista si anumite riscuri la care te expui. Pot sa apara numeroase complicatii, iar lipsa aparaturii performante poate fi cruciala in unele situatii. De asemenea, lipsa unui specialist care sa rezolve anumite probleme poate reprezenta o alta parte negativa.
Sa cunoasteti tot ce conteaza
Este o doula din Brasov, oferind in acelasi timp consultanta de specialitate pentru o nastere acasa. Daca doriti mai multe informatii si sfaturi legate de o astfel de procedura, puteti apela cu incredere la serviciile acesteia.
Este foarte important sa studiezi foarte multe lucruri despre nasterea acasa. Trebuie sa stii tot ce se poate sti despre nastere pentru a te pregati pentru acest moment. Trebuie sa fii realista si sa stii la ce sa te astepti in orice moment. Doar astfel vei putea lua o decizie informata cu privire la sarcina si modalitatea in care iti vei aduce copilul pe lume.