vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Gradinarit / Amenajari Gradini

Amenajari Gradini

Amenajari gradini

In Amenajari Gradini un detaliu important il reprezinta protejarea plantelor si a solului. Solul reprezinta mediul principal de dezvoltare a plantelor. El asigura nivelul optim de umiditate, dar si materiile organice. Este recomandat sa plantezi arbusti sau plante cu radacini adanci. Acest procedeu ajuta materiile organice sa patrunda la suprafata pamantului. Atat plantele cat si solul, sunt doua elemente vulnerabile in fata daunatorilor.

Odata cu venirea primaverii, gradina ta are nevoie de sprijin. Caldura este benefica pentru inflorirea plantelor, dar aduce aproape si daunatorii. Pe piata actuala acesta exista o multitudine de insecticide. Spre exemplu insecticidele chimice au capacitatea sa tina departe daunatorii din gradina ta, dar iti sunt daunatoare.

Amenajari GradiniAmenajari gradini

Cat de periculoase sunt aceste „medicamente” pentru gradina noastra?

Un specialist in Amenajari Gradini te va ajuta sa iti creezi un frumos loc de natura, in curtea ta. Dar, la fel de eficient, doar un specialist te poate sfatuii in legatura cu intretinerea gradinii. Este necesar sa acorzi o mare atentie insecticidelor sau substantelor chimice. Interesul este de a utiliza produse natura, ce nu iti pun viata in pericol. Specialistii au elaborat o intreaga categorie de sfaturi in legatura cu acest subiect .

Putem discuta aici de remedii ecologice ca: ceaiurile preparate din materii vegetale verde sau uscate, plamadeli sau banalul zat de cafea.
Plamadeli sunt lichide aduse in punctul de fermentare. Ele sunt obtinute din materii vegetale.

Amenajari gradini

Alternativele de provenienta ecologica sunt folosite pe anumite categorii. Prima interventie asupra plantei este de indepartarea sau fortificare a daunatorilor. Doar dupa parcurgerea etapelor „ de ameliorare” se folosesc metode de combatere totala a daunatorilor vegetali.

Marele avantaj al metodelor naturale de combatere este faptul ca nu sunt agresive pentru tine ,pentru plante si desigur, nici pentru sol. Acest avantaj reprezinta si principiul in amenajari gradini. O gradina frumos amenajata si ingrijita este tratata cu grija. Spre exemplu, un insecticid puternic te ajut sa combati daunatorii, dar poate deterioara planta tratata.

Check Also

mulci decorativ

Mulci decorativ

Mulci decorativ Mulci decorativ – O gradina frumoasa este greu de obtinut si dificil de …

Close