vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Operatie Strabism

Operatie Strabism

Strabismul: De la simptome si cauze la operatie strabism

In viata de zi cu zi exista persoane care urmeaza o operatie strabism la recomandarea medicului. Despre strabism vom discuta in randurile care urmeaza si va vom oferi informatii foarte interesante. Veti putea citi despre cauzele aparitiei strabismului, simptome dar si despre metodele de tratament.

Ce trebuie sa stim inainte despre discutiile despre operatie strabism?

Strabismul inseamna practic orice nealiniere a ochilor. Exista multe tipuri diferite de strabism. Strabismul este cel mai frecvent descris de directia de aliniere a ochiului. Tipurile comune de strabism sunt esotropia, exotropia si hipertropia.

Strabismul poate fi descris si prin cauza sa. Trei dintre cei doisprezece nervi cranieni (III, IV, VI) sunt responsabili pentru miscarea ochilor, putand fi slabi sau paralizati si provoaca strabism. Cateva exemple de acest tip de strabism includ paralizia nervului al treilea (III) si paralizia oblica superioara (IV). Tiparele speciale de strabism pot avea nume unice, cum ar fi sindromul Brown si sindromul Duane.

Care sunt tipurile de strabism orizontal si vertical?

Esotropia este intoarcerea spre interior a ochilor (ochi incrucisati). Tipurile de esotropie includ esotropia infantila, esotropia acomodativa (legata de hipermetropie) si paralizia nervului sase. Exotropia este termenul folosit pentru a descrie intoarcerea ochilor spre exterior.

Operatie StrabismTermenii hipertropie si hipotropie sunt folositi pentru a descrie dezalinierea verticala. Hipertropia este caracterizata de un ochi anormal mai mare decat ochiul normal. Hipotropia este atunci cand ochiul anormal este mai jos decat ochiul normal. In general, termenii pot fi interschimbati in functie de ce ochi este descris.

Cauzele aparitiei strabismului

Multe persoane doresc sa afle informatii despre o posibila operatie strabism. Inainte insa vom discuta despre cauzele acestei afectiuni a ochilor, iar ulterior vom discuta si despre operatie.

Asadar, majoritatea cazurilor de strabism sunt rezultatul unei anomalii a controlului neuromuscular (inclusiv al creierului) al miscarii ochilor. Intelegerea noastra a acestor centre de control din creier ramane incompleta. Mai rar, o problema cu muschiul ocular real poate provoca strabism.

Strabismul apare adesea la copiii care de altfel sunt complet normali. Cu toate acestea, tulburarile care afecteaza creierul, cum ar fi paralizia cerebrala, sindromul Down , hidrocefalia si tumora cerebrala sunt mai susceptibile de a dezvolta strabism.

Accidentul vascular cerebral sau problemele vasculare pot provoca strabism la adulti. Traumele, problemele neurologice si boala Graves ( tulburari ale tiroidei ) sunt alte cauze comune ale strabismului.

Cum se trateaza strabismul?

Scopul tratamentului strabismului este de a imbunatati alinierea ochilor, ceea ce permite ochilor sa lucreze mai bine impreuna (viziunea binoculara). Tratamentul poate implica purtarea ochelarilor de vedere, exercitii pentru ochi, prisme si interventii chirurgicale.

O operatie strabism este delicata si trebuie sa fie efectuata de catre un medic expert in acest tip de chirurgie. In cazul efectuarii operatiei de catre un medic fara experienta pot aparea rezultate nedorite si ireversibile in majoritatea cazurilor.

Cand vine vorba despre operatia de strabism, aceasta are scopul de a slabi muschii hiperactivi si/sau de a intari muschii hipoactivi. O astfel de interventie chirurgicala presupune incizii mici (3-4 mm), motiv pentru care recuperarea este rapida.

Exista insa si operatii pentru strabism care sunt mai complicate. Acestea sunt efectuate in cazurile de strabism mai putin obisnuit. Cand sunt operati mai multi muschi pot fi efectuate alte tehnici chirurgicale.

Acestea sunt asadar, informatii pe scurt despre strabism pe care ar trebui sa le cunoasca pacientii si nu numai.

Check Also

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Tipuri Si Avantajele Oferite! Alegeti un Implant Dentar Brasov. Acest serviciu …

Close