vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Ce lucreaza medicii specializati in ortodontie Brasov?

Cand vine vorba despre Ortodontie Brasov, mentionam mai intai de toate ca aceasta este una dintre ramurile stomatologiei.

Cuvantul „ortodontie” este derivat din cuvintele grecesti orthos, care inseamna propriu sau drept si odons care inseamna dinti. Ortodontia se ocupa in mod special de diagnosticarea si tratarea nealinierii dintilor si a neregulilor in zona maxilarului.

Initial, tratamentele ortodontice erau orientate intr-o foarte mare masura indreptate catre pacientii adolescenti, si pre-adolescentilor, dar in prezent, aproximativ 30% dintre pacientii ortodonti sunt adulti.

Exista multe avantaje pentru dintii bine aliniati, inclusiv curatarea mai usoara, o igiena orala mai buna, vorbirea mai clara si un zambet mai placut.

Ortodontie BrasovDesi tratamentul ortodontic poate fi eficient la orice varsta, specialistii sugereaza ca o evaluare ortodontica ar trebui efectuata in jurul varstei de sapte ani. Cu cat incepe mai devreme tratamentul ortodontic, cu atat mai repede problema poate fi rezolvata cu succes.

Ce probleme pot fi tratate intr-un cabinet de ortodontie Brasov?

Ortodontia este o ramura versatila a stomatologiei care poate fi utilizata singura, sau in combinatie cu stomatologia maxilo-faciala sau cosmetica. Iata cateva dintre afectiunile comune tratate cu ortodontia:

1. Deviatii anteroposterioare

Discrepanta dintre o pereche de maxilare inchise este cunoscuta sub denumirea de discrepanta sau abatere anteroposteriora. Un exemplu de astfel de discrepanta ar fi o supramuscare (unde dintii superiori sunt mai inainte decat dintii inferiori) sau o submuscare (unde dintii inferiori sunt mai inainte decat dintii superiori).

2. Supraaglomerarea

Supraaglomerarea este o problema ortodontica comuna. Apare atunci cand exista un spatiu insuficient pentru cresterea si dezvoltarea normala a dintilor adulti.

3. Probleme estetice

Un zambet frumos si drept poate fi afectat de un singur dinte nealiniat. Acest dinte poate fi realiniat cu usurinta si acuratete de catre medicul ortodont. Alternativ, ortodontii pot lucra si pentru a remodela si restructura buzele, maxilarul sau fata.

Solutii Ortodontice

Ortodontia este un domeniu avansat din punct de vedere tehnologic. Practic, este un domentiu care ofera multe solutii sofisticate pentru malocluzii si alte probleme cosmetice.

Medicul specialist in ortodontie Brasov va efectua in general, un examen vizual, radiografii panoramice si modele de studiu (amprente de muscaturi) pentru a aprecia natura exacta a discrepantei.

Cand a fost pus un diagnostic, exista o varietate de optiuni de tratament ortodontic disponibile. Iata o prezentare generala a unora dintre cele mai comune tratamente: bretele ortodontice fixe, aparate detasabile sau Invisalign.

Medicul ortodont: Ce activitate efectueaza acesta?

Cand vine vorba despre specialistii din ortodontie Brasov, apar multe intrebari despre acestia. Ei bine, acesti medici sunt experti in corectarea nealinierii dintilor si maxilarului.

Exista multe probleme debilitante asociate cu nealinierea, de exemplu defecte de vorbire, dificultati de mestecat si dificultati de mentinere a unei igiene orale adecvate Iata o scurta prezentare generala a unora dintre cele mai frecvente probleme pe care un ortodont le poate trata cu succes: deviatii anteroposteriore, supraaglomerarea dintilor, probleme estetice.

Initial, medicul ortodont efectueaza o examinare amanuntita a maxilarului si a dintilor. Raze X panoramice si modele de studiu (amprente de muscatura) vor fi luate inainte ca medicul ortodont sa faca recomandari de tratament. Medicul ortodont va recomanda cel mai bun plan de tratament pentru starea particulara a pacientului.

Iata o scurta prezentare generala a unora dintre tratamentele pe care le pot folosi ortodontii: aparate dentare, articole pentru cap si masti faciale, dispozitive de reginere. Toate acestea pot fi folosite atat pentru pacientii copii, cat si pentru adulti.

Check Also

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Tipuri Si Avantajele Oferite! Alegeti un Implant Dentar Brasov. Acest serviciu …

Close