vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Restaurante Pizzerii / Pizza Brasov

Pizza Brasov

Pizza Brasov

O Pizza Brasov buna va fi ideala pentru voi. Veti constata ca veti putea gasi fara probleme un restaurant perfect. Acesta va va oferi cele mai bune preparate. Pizza este un fel de mancare foarte faimos. Ea este apreciata pentru gustul sau. Cu toate ca in unele zone ale lumii este asociata cu fast food-ul, in Italia ea este inca un fel autentic de mancare. Pizzeriile din Italia respecta cu atentie retetele de pizza. Acestea iau in serios acest fel de mancare.

Pizza este mentionata in niste scrieri medievale. Inca din aceasta perioada, acest fel de mancare era apreciat. El nu semana cu pizza din ziua de azi. Se spune ca focaccia ar fi precursoarea pizzei. Focaccia a ramas un fel de mancare foarte apreciat in Italia. Chiar si in Grecia se servea un fel de pizza in perioada antica.

Pizza BrasovPizza Brasov

Focaccia s-a transformat in pizza. Imediat ce au fost introduse rosiile din Lumea Noua, acestea au inceput sa fie folosite la pizza. Rosiile erau puse pe blatul de pizza in zonele sarace din Italia. Se spune ca Napoli ar fi locul de nastere al pizzei. Acesta este motivul pentru care pizza si-a facut cu greu loc in alimentatia italienilor. Cu toate acestea, pe masura ce au aparut mai multe toppinguri, ea a inceput sa fie adoptata.

Pizza cea mai cunoscuta este Margherita, prezenta si meniurile de Pizza Brasov. Aceasta este reprezentativa pentru Italia. Culorile sale caracteristice sunt similare steagului Italiei, respectiv rosu, alb si verde. Rosul este culoarea rosiei, albul este mozzarella, iar verde este busuiocul adaugat in pizza.

Pizza Brasov

O alta pizza apreciata este Marinara. Despre aceasta pizza se spune ca era realizata de sotiile marinarilor. In realizarea ei se folosea blatul acoperit de rosii, usturoi, oregano si ulei de masline. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata. Ea a ajuns faimoasa in afara granitelor Italiei. In SUA, ea este considerata un fel de fast food, datorita numeroaselor ingrediente adaugate.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, pizza a inceput sa fie consumata in toate partile lumii. Aceasta a devenit foarte faimoasa.

Close