Este necesara o proiectare instalatii sanitare pentru locuinta?
Daca v-ati gandit la construirea unei case, cu siguranta trebuie sa va ganditi si la o proiectare instalatii sanitare. Instalatiile sanitare reprezinta intr-o locuinta moderna, unul dintre cele mai importante semne ale civilizatiei.
Printre cele mai importante elemente care trebuie sa se regaseasca intr-o casa sunt alimentarea cu apa si reteaua de canalizare. Acestea nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta in anul 2022, nici macar din casele construite acum multi ani.
Instalatiile sanitare sunt intr-o legatura stransa cu igiena, deci este evident ca au un rol deosebit de important. Daca nu sunt insa efectuate ca la carte, instalatiile sanitare pot provoca diverse pagube foarte costisitoare. Din acest motiv, este necesar sa existe o proiectare a acestor instalatii, si ele sa fie efectuate dupa proiect.
Momentul potrivit pentru o proiectare instalatii sanitare
Cand vine vorba despre constructia unei noi locuinte, inca de la inceput trebuie sa va ganditi la proiectarea instalatiei sanitare. Practic, in momentul in care se intocmesc planurile arhitecturale trebuie sa fie efectuata si proiectarea instalatiei sanitare.
Daca aveti insa locuinta construita de mai mult timp dar instalatiile sanitare lipsesc, a sosit momentul schimbarii. Cu siguranta trebuie sa aveti instalatie sanitara in casa, iar totul incepe de la proiectare. In momentul in care exista proiectul, poate fi efectuata si instalatia sanitara a locuintei.
Pana in momentul in care insa nu exista proiectarea instalatiei sanitare, nu poate incepe munca propriu zisa. Nu se poate face instalatia sanitara in lipsa unui proiect. Daca se incalca acest aspect, exista sanse foarte mari ca intreaga operatiune sa fie sortita esecului iar pagubele sa fie foarte mari.
Factori importanti de luat in considerare
Cand vine vorba despre o proiectare instalatii sanitare trebuie sa discutati cu arhitectul. In mod evident exista mai multi factori pe care trebuie sa-i luati in considerare in timpul discutiei. In continuare va prezentam care sunt cei mai importanti astfel de factori.
Asadar, in primul rand trebuie sa ii aduceti la cunostinta arhitectului care este suprafata pe care se va intinde instalatia sanitara. Este deosebit de important ca acest lucru sa il stabiliti inca de la inceputul discutiei.
Urmeaza apoi sa ii comunicati acestuia care este numarul estimat al persoanelor care folosesc instalatia sanitara simultan. Aici nu este vorba despre situatiile in care aveti musafiri ci despre viata de zi cu zi. Cate persoane vor locui in casa si vor folosi in fiecare zi instalatia sanitara. Trebuie insa sa stiti numarul persoanelor pentru ca instalatia sa poata fi proiectata in mod corespunzator.
Presiunea apei la intrarea in instalatia sanitara este de asemenea un alt detaliu care trebuie cunoscut de la inceput. De asemenea, in cazul instalatiei de apa calda conteaza foarte mult temperatura apei.
Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti informatii despre ph-ul si duritatea apei care va alimenta alocuinta. Aici este vorba si despre apa potabila dar si despre apa menajera (daca este cazul).
Este deosebit de important ca toate aceste informatii sa puteti sa le furnizati arhitectului. In momentul in care acesta detine informatiile respective, poate incepe munca pentru proiectarea instalatiei sanitare.
Fara a cunoaste toate detaliile mai sus mentionate, sunt sanse foarte mari ca instalatia obtinuta sa nu fie potrivita nevoilor dvs. Acest lucru s-ar traduce prin costuri mari care trebuiesc ulterior suportate pentru a remedia situatia deranjanta.