vineri , iulie 19 2024
Breaking News
Home / Turism / Biserica Prejmer

Biserica Prejmer

De ce viziteaza turistii biserica Prejmer?

Cetatea si biserica Prejmer reprezinta unul dintre obiectivele turistice care se afla in judetul Brasov. De asemenea, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din acest judet.

Aflati in randurile care urmeaza, care sunt motivele datorita carora multe persoane viziteaza acest obiectiv turistic. In plus, puteti descoperi foarte multe informatii interesante cu privire la biserica din localitate. Deci, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in detalii!

Biserica Prejmer: Informatii generale despre construirea bisericii

Biserica Prejmer se afla asadar in localitatea cu acelasi nume, din judetul Brasov. Este fara doar si poate, cel mai vechi obiectiv turistic din Brasov. Este de asemenea unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judetul Brasov.

In anul 1218 a fost inceputa construirea bisericii, iar cei care au inceput construirea au fost Cavalerii Teutoni. Acestia insa nu au reusit sa isi duca munca la bun sfarsit dat fiind faptul ca au fost expulzati din Tara Barsei.

Biserica PrejmerCu toate acestea insa, construirea bisericii a continuat chiar si dupa expulzarea Cavalerilor Teutoni. Cei care au venit la putere in aceasta regiune au fost calugarii cistercieni. Acestia au dus la bun sfarsit munca inceputa de catre Cavalerii Teutoni si au finalizat biserica.

Aceasta biserica fortificata are forma precum o cruce greaca. Acest lucru se datoreaza anexarii a doua nave laterale inegale, si extinderii navei centrale. De asemenea, trebuie facuta o remarca foarte importanta. Deasupra careului a fost ridicat inca din anul 1461 un turn clopotnita care si acum poate fi admirat de catre turisti.

Informatii utile despre biserica fortificata Prejmer

In momentul in care discutam despre biserica Prejmer, nu trebuie sa omitem faptul ca face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost adaugata in acest patrimoniu in anul 1999. In acelasi an, au fost adaugate in Patrimoniul UNESCO si alte biserici fortificate de pe teritoriul Romaniei. Mai exact, cele mai multe biserici fortificate din Romania se afla in Transilvania.

Aceasta biserica este notata in faimosul Ghid Michelin cu trei stele. Nu exista alt obiectiv turistic in tara care sa aiba privilegiul de a fi primit trei stele Michelin. Deci, si acesta este un lucru pe care trebuie sa il retineti in ceea ce priveste aceasta biserica fortificata din judetul Brasov.

Exista multe biserici evanghelice in zona estica a Europei. Dar cu toate acestea, biserica Prejmer este printre cele mai vechi si printre cele mai cunoscute dintre acestea. In Romania nici nu mai are rost sa vorbim despre acest subiect, este cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata.

De ce viziteaza oamenii acest obiectiv turistic?

Multe persoane sosesc din fiecare regiune a tarii aici, pentru a vedea biserica Prejmer. Unii dintre turisti sosesc aici deoarece doresc sa aiba posibilitatea de a vedea si Cetatea Prejmer.

Unele persoane doresc sa viziteze acest obiectiv turistic din motive istorice si culturale. Isi doresc sa descopere toate informatiile si toate secretele referitoare la aceasta biserica.

Exista si persoane care in timpul liber merg la cetatea si la biserica din Prejmer pentru a-si face poze. Chiar si fotografiile de nunta sunt foarte reusite intr-un asemenea decor, sau fotografiile pentru retelele de socializare.

Asadar, exista suficient de multe motive datorita carora oamenii aleg sa viziteze biserica Prejmer. In cazul in care pana la momentul actual nu ati reusit sa vizitati acest obiectiv turistic, ar fi indicat sa o faceti cat mai repede. Puteti vedea un obiectiv turistic uimitor din Brasov.

Close