sâmbătă , decembrie 3 2022
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Cine nu are nevoie de autorizare ISU Brasov?

Exista brasoveni care doresc sa afle daca au sau nu nevoie de o autorizare ISU Brasov. Ei bine, acest articol este deosebit de util pentru cei care se afla in aceasta situatie dat fiind faptul ca arata cine nu are nevoie de autorizatie.

Practic, cei care detin cladiri sau spatii care sunt incadrate in categoriile de mai jos, nu au de ce sa isi faca griji. Nu trebuie sa obtina o autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov. Pana sa aflati insa care sunt aceste cladiri, sa vedem mai intai de este autorizatia ISU.

Autorizare ISU Brasov

In momentul in care discutam despre autorizare ISU Brasov, discutam de fapt despre un act emis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Acest act este oferit doar daca in urma verificarilor la fata locului dar si daca documentele depuse la dosar sunt in ordine.

Autorizare ISU BrasovDaca totul este conform planului, se va emite autorizatia referitoare la realizarea masuratorilor de aparare impotriva incendiilor si indeplinirea cerintei esentiale, si anume indeplinirea cerintei esentiale de securitate la incendiu pentru constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari.

Pentru cine nu este necesara autorizatia?

Si acum, sa mergem la intrebarea din titlul articolului si sa vedem cine nu are nevoie de o astfel de autorizatie sau de nici un aviz. Asadar, cladirile pentru care nu este necesara autorizatia sunt urmatoarele:

Cladirile a carei arii de suprafata este mai mica de 600 de metri patrati, si au destinantia de comert, productie sau chiar si de depozitare sau sunt folosite in scopul ingrijirii sanataii. Aici putem sa amintim de exemplu dispensarele, policlinicile etc.

Nu este nevoie de autorizatie ISU pentru cladirile care au aria desfasurata mai mica de 200 mp. De asemenea, in cazul cladirilor sau a spatiilor care sunt amenajate in cladiri nu este necesara autorizatia.

Daca in aceste cladiri se comercializeaza igari, bauturi sau al loc activitati de alimentatia publica, cum ar fi restaurantele, cafenelele, baruri si altele, nu este nevoie de autorizare.
De asemenea, nici cladirile cu aria desfasurata de doar 200 m sau mai mult, nu au nevoie de autorizatie ISU.

Cladirile cu o suprafata de mai putin de 600 mp. Daca sunt folosite cu destinantia de asigurari de birouri, asigurari, financiar – bancar sau burse, nu au nevoie de autorizatia de la ISU. Nici cladirile destinate comertului nu au nevoie de autorizatie ISU Brasov daca au mai putin de 600 mp arie desfasurata.

De asemenea, cladirile cu destinatie de turism. Daca au mai putin de 8 camere sau mai putin de 16 locuri, nu au nevoie de cazare. Nici pentru amenajarile sportive nu este necesara autorizatia, mai ales daca se desfaspara in conditii normale.

De retinut!

Ati putut vedea asadar ca exista multe situatii in care o autorizare ISU Brasov nu este necesara. Cu toate acestea, cei care doresc si au nevoie sa obtina acest document ar trebui sa fie deosebit de atenti.

Trebuie ca mai intai de toate sa se asigure ca au/nu au nevoie de autorizatie de la ISU. Apoi trebuie sa fie deosebit de atenti in ceea ce priveste documentele. Dosarul care ajunge pe masa celor de la ISU cu siguranta va fi respins daca nu va avea toate documentele. Cand insa documentele sunt potrivire, sunt sanse mult mai mari sa se obtina autorizatia in cel mai scurt timp.

Check Also

Montaj Interfoane Brasov

Montaj Interfoane Brasov

Cat de utile sunt serviciile de montaj interfoane Brasov? Serviciile de montaj interfoane Brasov se …

Close